Bitum
Distilat de petrol pentru fabricarea plăcilor bituminoase și a adezivilor.
Placă bituminoasă
Plăci izolatoare de acoperiș cu acoperire de bitum pe ambele părți.
Strat de drenaj
Un strat pentru drenarea în siguranță a excesului de apă. Este adesea o combinație între un rezervor de apă și un strat de drenaj care reține apa de ploaie.
Metoda de construcție cu un singur strat
Metoda de construcție utilizată pentru acoperișurile verzi extinse. Funcția stratului de drenaj, filtrare și cedare este îndeplinită de mediul de cultură cu un singur strat.
Acoperiș verde extensiv
Cu un acoperiș verde extensiv, se poate crea vegetație apropiată de natură, care necesită puțină îngrijire și nu pune o sarcină mare asupra structurii acoperișului.
FLL
Forschungsgesellschaft für Landschaftsentwicklung und Landschaftsbau asociație înregistrată, Bonn. Creatorul liniilor directoare pentru acoperișul verde.
Structură de tavan
Fundație plană pe care se construiește izolația acoperișului.
Rezistență la rădăcină
Un strat pentru prevenirea sau reducerea deteriorării hidroizolației de către rădăcini. Stratul rezistent la rădăcini poate fi stratul superior de hidroizolație sau poate fi instalat ca strat separat.
Acoperiș verde intensiv
O formă de acoperiș verde de ordin mai mare, cu un cost ridicat, cu un design asemănător grădinii. Folosit corespunzător, poate fi folosit ca suprafață liberă și este puțin diferit de o grădină tradițională.
Raportul de drenaj
O parte din apă de ploaie se scurge după ce plouă. Pentru acoperișurile verzi cu grosimea stratului de 10-15 cm, raportul de scurgere conform recomandărilor FLL este de 0,3.
Capacitate de reținere a apei
Proprietățile de reținere a apei ale acoperișului verde. Debitul de apă redus sau întârziat reduce vârful de scurgere.
Sedum
Majoritatea soiurilor de desum sunt nepretențioase și tolerante la secetă, ceea ce le face grozave pentru acoperișuri. În instalațiile noi, vlăstarii de sedimente pot fi dispersate.
Instalare distribuită
Un proces mecanizat utilizat pentru proiectarea unui acoperiș verde, în care un amestec de diverși aditivi, vlăstari de sedum și semințe speciale este pulverizat pe suprafața acoperișului într-o singură fază de lucru.
Substrat
vezi stratul de decupare.
Stratul de filtrare
Previne transferul particulelor fine din stratul de vegetație în stratul de drenaj, asigurând astfel o viață mai lungă a stratului de drenaj.
Structura acoperișului
Setul de straturi funcționale necesare pentru a crea un sistem complet de acoperiș.
Mod de construcție cu mai multe straturi
Separarea funcțională a straturilor de drenaj, filtru și recoltare ale acoperișului verde. Recomandat pentru acoperișuri verzi extensive, obligatoriu pentru acoperișuri verzi intensive.
Îngrijire după
După predare, este necesară îngrijirea extinsă a acoperișului verde extensiv pentru o viață lungă a plantelor.
Strat de vegetație / strat de cultură
Stratul de vegetație oferă suficient spațiu pentru rădăcini și asigură condițiile necesare creșterii. Stratul de vegetație utilizat la proiectarea acoperișurilor verzi îndeplinește toate condițiile necesare. Calitatea sa este determinată de raportul dintre capacitatea de stocare a apei, compoziția, permeabilitatea apei și dimensiunea particulelor.
Strat protector
Protejează hidroizolația de deteriorarea mecanică.
Hidroizolarea
Un strat structural asemănător suprafeței care protejează clădirea de precipitații.
Ghid pentru acoperișul verde
Denumire completă: „Orientări pentru proiectarea, construcția și întreținerea acoperișurilor verzi”, FLL (1990/1995/2004). Regulile actuale și aplicabile pe scară largă pentru acoperișurile verzi.
Structura acoperișului verde
Toate componentele structurii acoperișului verde deasupra hidroizolației.