Site-ul nostru web folosește cookie-uri pentru o experiență mai bună a utilizatorului.
Putem livra produsele in urmatoarele judete: Satu Mare, Bihor, Arad si Timis. Vă mulțumim anticipat pentru înțelegere!

GESTIONAREA INTELIGENTĂ A APEI URBANE PLUIE

GESTIONAREA INTELIGENTĂ A APEI URBANE PLUIE

Din punctul de vedere al viitorului orașelor noastre, una dintre cele mai urgente probleme este managementul apei. acest lucru este adevărat astăzi, când mai mult de jumătate din populația lumii trăiește în orașe, iar până în 2050 se preconizează că această proporție va crește la 68%.

 

Community Verified icon

Potrivit estimărilor, până în 2100 dimensiunea zonelor urbane ale Pământului ar putea crește de 1,8 până la 5,9 ori față de starea măsurată în 2000. Acest lucru prezice că orașele mari vor deveni mai mari și mai aglomerate. Paralel cu creșterea marilor orașe, devine evident că trebuie să abordăm problema managementului apei în mod diferit.

Inundațiile fără precedent, secetele extreme și lipsa de apă afectează toate orașele mari dens populate. În primele două decenii ale secolului XXI, 79 dintre marile orașe ale lumii au fost lovite de secete catastrofale. Acest lucru nu este deloc neașteptat, deoarece schimbările climatice cresc frecvența și severitatea secetelor urbane și măresc frecvența, intensitatea și durata evenimentelor de căldură extremă.

În prezent, aproape un sfert din orașele mari se confruntă cu diferite grade de deficit de apă. Aceasta este o problemă care se va agrava, deoarece afectează din ce în ce mai mulți consumatori de apă rezidențiali, comerciali, industriali și agricoli din întreaga lume. Este necesară o abordare diferită de planificare în domeniul managementului apei pentru a promova alimentarea durabilă cu apă și pentru a crea orașe locuibile. Apa este, de asemenea, o sursă de bucurie pentru oameni și întreține nevoile de bază ale vieții urbane: fie că este vorba de mediul verde format de copacii care umbră străzile și piețele sau florile plantate lângă trotuare și în parcuri, aceste locuri oferă refugiu. din agitația vieții de zi cu zi din marele oraș.

Arhitecții se străduiesc să construiască clădiri și cartiere mai ecologice. Potrivit cercetărilor, dezvoltarea unor orașe mai locuibile și mai iubitoare este strâns legată de creșterea dimensiunii zonelor verzi. Biodiversitatea marilor orașe este deja mai mare decât zonele agricole din jurul lor. În viitorul apropiat, marile noastre orașe vor deveni mai verzi, dar toate aceste zone verzi au nevoie de apă. Pe lângă provocările legate de aprovizionarea cu apă, secetele și inundațiile, inundațiile rapide, apa care susține obiectivele ecologice este esențială pentru atingerea obiectivelor noastre. Planificarea având în vedere resursele de apă necesită un alt mod de gândire în dezvoltarea urbană. Este nevoie de o abordare de planificare bazată pe ciclul apei, care să nu se mai concentreze doar pe drenaj, ci pe re-crearea continuă a ciclului apei în zonele urbane. În loc să calculăm doar factorul de scurgere pentru o anumită clădire sau zonă, este important să înțelegem unde poate fi reținută, colectată și returnată apa în ciclul apei pentru reutilizare. Este posibil să se implementeze reciclarea apei în clădiri și cartiere. Deoarece proporția clădirilor cu acoperiș plat în zonele urbane dens populate ale orașelor mari moderne ajunge până la 50%, merită să luați în considerare din ce în ce mai mult acoperișurile plate atunci când proiectați clădiri cu circulație a apei, astfel încât acestea să poată deveni parte integrantă a soluțiilor viitoare. Dar aici suntem doar la primul pas.

Transformarea acoperișurilor plate în suprafețe de reținere a apei nu numai că îmbunătățește capacitatea de utilizare a apei pluviale a orașelor mari, dar este și punctul de plecare perfect pentru crearea de suprafețe verzi care oferă un mediu exterior de înaltă calitate. Gestionarea inovatoare și de perspectivă a apei este o condiție esențială pentru un viitor durabil și adaptat schimbărilor climatice. De aceea, acoperișurile inteligente albastru-verde ale clădirilor vor juca un rol decisiv în același timp cu schimbările climatice și cu dezvoltarea mediului urban.

Cu toate acestea, marile orașe ale viitorului nu pot fi create într-un singur pas. Procesul are loc treptat, adică adaptarea are loc de la clădire la clădire. Cu acoperișuri inteligente albastru-verde, puteți începe să recreați întregul ciclu al apei. Cu cât sunt mai multe clădiri care utilizează această soluție versatilă, cu atât crește rezistența orașului în ansamblu.

TreeTank - plantarea de copaci în orașe

Soluția lui Wavin: în utilizarea rezervorului de apă de ploaie din plastic și a blocurilor de drenaj, care sunt acum folosite ca rezervor de rădăcină. Wavin TreeTank este rapid și ușor de instalat și, datorită designului său modular și flexibil, poate fi personalizat cu ușurință. Separă cu strictețe solul din interiorul și din exteriorul blocului și este, de asemenea, rezistent la sarcinile de trafic.

Etichete legate de conținut: tervezés
La inceputul paginii