Site-ul nostru web folosește cookie-uri pentru o experiență mai bună a utilizatorului.
Putem livra produsele in urmatoarele judete: Satu Mare, Bihor, Arad si Timis. Vă mulțumim anticipat pentru înțelegere!

MILAN 2024 - RAPORT PROFESIONAL GREENTECH

MILAN 2024 - RAPORT PROFESIONAL GREENTECH

În toamna trecută, când Paolo Russo de la Stefano Boeri Architetti a participat la conferința ÉMSZ, s-a format ideea că ar fi grozav să vedem pe viu clădirea emblematică de construcție a acoperișului verde și arhitectura modernă: Bosco Verticale.

Ideea a devenit rapid foarte populară în cercurile profesionale, așa că în mai 2024, planul a fost realizat și 49 de arhitecți, arhitecți și grădinari entuziaști au plecat la Milano pentru a vizita cele mai importante clădiri și spații din punct de vedere al arhitecturii contemporane și reabilitării urbane din Milano. in 3 zile. Excursia a fost organizată de compania noastră de producție, Green tech Concept Kft., iar 1-1 specialiști din cele mai importante companii partenere au fost invitați să participe.

Cele mai importante obiective predeterminate ale călătoriei profesionale au fost:

  • inspirație
  • unire profesională
  • cunoașterea reprezentanților unor profesii conexe
  • perspectivă asupra practicii urbane străine


Datorită profesionalismului liderilor noștri italieni și deschiderii participanților, considerăm că excursia a atins obiectivele de mai sus și că călătoria profesională a fost un succes perfect în ciuda vremii ploioase.

Ziua 1: Bosco Verticale

Ați citit deja un reportaj despre prima noastră zi, dar Bosco Verticale ne-a impresionat pe toți atât de mult încât am revenit la el în toate cele trei zile. Clădirea rezidențială de lux se înalță deasupra unui parc frumos, BAM (Biblioteca degli Alberi Milano - Biblioteca Arborilor). Desigur, oricine poate vedea clădirea din exterior, dar echipa greentech și partenerii noștri au reușit să pătrundă înăuntru: cu ajutorul unui membru al personalului de la biroul Stefano Boeri Architetti, am reușit să urcăm la ultimul etaj, etajul 26. !

Aici cca. într-o oră, a vorbit despre caracteristicile clădirii și despre provocările de proiectare. Știați, de exemplu, că doar proiectarea ecosistemului și alegerea plantelor potrivite a durat șase luni?

Ziua 2: plimbare arhitecturală la Milano condusă de Guiding Architects Milano

La planificarea călătoriei profesionale, a fost un aspect important să oferi echipei cât mai multe impresii „în direct”. De aceea am ales turul contemporan cu arhitecții GA Milano, atingând cât mai multe zone verzi. Cu conducerea de calitate a lui Carlo și Barbara și interpretarea arhitectului peisagist Nóri Fejes, care locuiește în Florența, aproape că nu am simțit cei 20.000 de pași :)

Porta Nuova:

Milano - spre deosebire de alte orașe mari din Italia - nu a fost niciodată capitala Italiei, există puține repere și atracții istorice. Deși nu are râu, datorită apropierii de Alpi, sunt multe precipitații și amplasarea sa ideală între Vest și Est, și Nord și Sud - datorită tuturor acestora, XX. pe la mijlocul secolului devenise cel mai important centru industrial al Italiei. După încheierea reconstrucției de după cel de-al Doilea Război Mondial, arhitecții din regiune nu aveau prea mult de lucru, așa că s-au orientat către proiectare. Industrie + design? Până în anii 1960, Milano devenise centrul unor companii de renume mondial, cum ar fi Pirelli sau Alfa Romeo.

Zona Porta Nuova a fost eliberată artificial în anii 1950: un șantier feroviar funcțional a fost mutat pentru a câștiga spațiu suplimentar pentru industrie - între timp, însă, dezvoltarea s-a oprit și o „găuri” de 350.000 de metri pătrați a fost în mijlocul orașul de aproape 50 de ani. După ce Lombardia régo a avut nevoie de un nou centru în anii 2000, guvernul orașului a comandat studioului Pelli Clarke să elaboreze planul general pentru zonă. Proiectul a avut în vedere transformarea zonei într-o zonă pietonală și a împărțit zona în trei secțiuni create cu proiecte diferite, dar integrate. Renovarea a fost realizată în aproximativ zece ani și este astăzi una dintre cele mai reușite intervenții de regenerare urbană din Europa, care a putut începe renașterea Milanului. Datorită reconstrucției, orașul a devenit orașul italian cu cea mai dinamică dezvoltare. Porta Nuova a schimbat peisajul orașului Milano și a devenit noul cartier de afaceri din Milano, cu turnuri ultramoderne care găzduiesc companii multinaționale și apartamente de lux (cum ar fi Bosco Verticale).

BAM - Library of Trees:

Pana cartierului Porta Nuova. Parcul Library of trees, predat la sfârșitul anului 2018, a fost proiectat de arhitectul peisagist olandez Petra Blaisse din studioul Inside Outside, care l-a imaginat ca o legătură urbană și o grădină botanică modernă. Proiectul folosește trei elemente separate pentru a crea parcul:

căi drepte: acestea permit conectarea punctelor strategice din Porta Nuova și încadrează priveliștile peisajului urban
păduri circulare: cu grupuri de arbori care formează spații diferite pentru diferite activități
câmpuri neorganizate: apar sub formă de pajiști înflorite, labirinturi, spații verzi
Semnificația capitalului privat din punctul de vedere al dezvoltării urbane a fost discutată în legătură cu întreținerea parcului: deși parcul este un parc public, adică al orașului, întreținerea este suportată în întregime de proprietarii rezidenților și birourilor din jur. cladiri.

Este interesant că cel mai înalt punct al parcului se află la 7 metri deasupra nivelului drumurilor orașului, astfel încât plante autohtone nu au fost plantate în punctele inferioare ale parcului, dar principala considerație a fost cererea mai mare de apă. Trecând peste pasajul pietonal de lângă noul sediu Unipol, poți simți cu adevărat cât de mai scăzut este nivelul de zgomot datorită zonei pietonale și nivelului ridicat.

Campusul Bocconi:

Prima clădire a Universității Bocconi a fost construită în 1937 și se află la doar 2 kilometri de Catedrala din Milano, la cca. ridicând o clădire nouă la fiecare zece ani, integrează trecutul și prezentul în inima Milanului. Ultimele două clădiri se bazează pe principii opuse, dar ambele oferă o priveliște impunătoare. Cladirea clasa construita in 2002 este o priveliste neobisnuita datorita structurii mari monolitice ridicate deasupra nivelului solului („etaj suspendat”); iar cel mai nou complex de clădiri, proiectat de biroul de arhitectură japonez Sanaa, se remarcă datorită fațadei sale uriașe, dar aerisite, suspendate, transparente.

Districtul CityLife:

„Invenția” industrializării a fost și expoziția mondială, unde inovatorii își puteau prezenta invențiile și dezvoltările tehnologice și le puteau introduce în alte țări prin intermediul comercianților. Prima expoziție din Italia a avut loc în această zonă în 1906. De-a lungul timpului, Milano, care a devenit cea mai importantă expoziție după Frankfurt, a primit așadar o zonă nouă, mai modernă în 2005. Planul cartierului CityLife, care va fi construit pe locul tuturor clădirilor vechi demolate, cu excepția uneia, este opera arhitecților Zaha Hadid, Arata Isozaki și Daniel Libeskind, care au câștigat licitația internațională în 2004, în care au participat firme de arhitectură de top. 

Caracteristica principală a noului cartier este că va fi prima zonă cu emisii zero a orașului, cu un nou parc urban de 170.000 de metri pătrați proiectat de studioul Gustafson Porter. În inima cartierului, trei turnuri formează noul cartier de afaceri al orașului: Turnul Allianz proiectat de Isozaki și Maffei, turnul proiectat de Zaha Hadid, care găzduiește sediul general al Generali, și turnul proiectat de Libeskind, care găzduiește birourile PWC.

În partea de sud, proiectul include două zone rezidențiale concepute pentru un nou mod de viață în oraș, precum și un spațiu comercial inovator, de înaltă calitate, bazat pe designul lui Zaha Hadid. Standardul arhitectural ridicat, parcul mare al orașului și atenția acordată durabilității au transformat această zonă într-unul dintre cele mai moderne și atractive cartiere din Milano.

Interesant este că costurile de întreținere a imensei zone verzi sunt suportate și de proprietarii cartierului.

Franciacorta - Al Rocol:

Plimbarea profesională s-a încheiat cu o ploaie torenţială - suntem recunoscători că toată lumea a perseverat! După-amiaza, am luat un autobuz și am vizitat regiunea viticolă Franciacorta de lângă Milano, care este renumită în principal pentru șampaniile sale tradiționale, de origine protejată.

În crama familiei Al Rocol, am fost familiarizați cu secretele producției tradiționale de șampanie, iar după cină ne-am întors la Milano.

Ziua 3: program gratuit

După programele profesionale dinainte planificate, am încheiat cu o zi mai relaxată, când toată lumea a descoperit obiectivele care i-au interesat. Pălăriile verzi greentech au pornit și au luat Milano!

Community Verified icon

La inceputul paginii